Apps inspecties en onderhoud. Geen handmatige processen maar realtime data vanaf elke locatie

Stel je het scenario eens voor. Meerdere raffinaderijen, boorplatformen op locaties over de hele wereld, allemaal met papieren handleidingen en formulieren die gebruikt worden voor inspecties, onderhoud en zogenaamde ‘plant walk-downs.’ Die regelmatig worden gebruikt door medewerkers gedurende het werk op raffinaderijen of boorplatformen. Stel je nu eens voor dat deze vele soorten handleidingen en formulieren op meerdere locaties worden bewaard en in meerdere talen.

“Tijdrovende handmatige werkzaamheden met het risico van menselijke fouten en moeilijk te vinden en te lezen documenten.”

Vizicom APP & Software -services

Vizicom APP & Software -services

TOENEMENDE VERBETERING

Om deze uitdagingen aan te gaan, heeft de software-afdeling van Vizicom.nl nieuwe manieren ontwikkelt om het proces te automatiseren.

DE UITDAGING

De klant wilde zijn industriële management software, die gebruikt wordt voor constructie sites in de gas, olie en chemische industrie, uitbreiden met mobiele apps voor gebruik on-site.

Door de vaak afgelegen locaties (raffinaderijen, boorplatformen) moesten de apps kunnen omgaan met gebrekkige netwerk connecties. Een extra vereiste was dat de apps aan alle strenge beveiligingseisen moesten voldoen.

DE OPLOSSING

De formulieren die de gebruikers voorheen met pen invulden moesten daarvoor worden gedigitaliseerd. Hiervoor is er een tool ontwikkeld waarmee de klant de bestaande Word, Excel en PDF formulieren kan omzetten naar een digitale versie. Via de apps kunnen de gebruikers deze on-site invullen. De apps leveren handleidingen en formulieren nu digitaal aan de gebruiker en worden gebruikt voor inspecties, onderhoud en zogenaamde ‘plant walk-downs.’

ONMIDDELIJK IMPACT

Nu de oplossing staat en continu is doorontwikkeld, heeft automatisering het bedrijf een grote dienst bewezen, waardoor arbeidsintensieve werkzaamheden aanzienlijk werden verkort. Met real-time beschikbaarheid van handleidingen en andere formulieren hebben medewerkers nu de tijd en de tools om zich te concentreren op de groei van het bedrijf.

Windows, Azure, Active Directory, Native

Mocht je interesse hebben om complexe maatwerk apps waarbij veel technische kennis voor nodig is te laten ontwikkelen, die er niet alleen mooi uitzien maar ook eenvoudig te bedienen zijn voor de gebruiker? Klik dan hier om kennis te maken met de software ontwikkelaars van Vizicom.

Ook een inspectie en onderhoud App laten maken?

We adviseren je graag over de mogelijkheden.
Laat ons weten wat je wilt.

Of bel ons op 06 – 40786420