ZEG HET MET BEELD i Infographic

 

 

Visuele indrukken, alles wat we met onze ogen vastpakken, inclusief schrijven, symbolen en afbeeldingen, zijn veel beter te onthouden dan horen en meer dan lezen. 

 

Lezen is een zeer brede term. In principe is het bekijken van een schilderij niets meer dan lezen. Met het kleine verschil dat de tekst gewoon niet uit letters bestaat. Maar niet alles wat we lezen, verwerken we hetzelfde. Verschillende studies hebben aangetoond dat we geprinte teksten veel beter kunnen onthouden dan hun digitale versie. Een vergelijkende studie onder lezers van de New York Times onthulde dat degenen die een gedrukte editie van de krant lezen, hun inhoud beter kunnen onthouden. 

 
'Volgens studies herinneren mensen zich ongeveer 20% van wat ze lezen en slechts 10% van wat ze horen. Ter vergelijking: 80% van wat ze zien en doen.'

 

Visuele communicatie en marketing

 

We verwerken afbeeldingen sneller dan tekst, we merken ze beter op dan pure tekst, afbeeldingen zijn altijd gebruikt voor communicatie. Vooral het maken van foto's en symbolen zijn een onmisbaar element in de communicatie van bedrijven. Als je wilt dat je bericht snel wordt opgepikt en bij de kijker blijft, is communicatie met afbeeldingen - essentieel. Reclame wordt immers vaak slechts vluchtig opgenomen en moet binnen zeer korte tijd effectief kunnen zijn.

 

In de volgende infographic 'verdedigen' we de kracht van visuele communicatie. We beginnen met een paar statistieken over de effectiviteit van het beeldmateriaal. Vervolgens geven we een korte geschiedenis van het bestaan van visuals. Ten slotte zullen we de introductie en evolutie van een aantal visuele stijlen beschrijven. Neem een kijkje:  http://blog.wyzowl.com/power-visual-communication-infographic/

 

 

Bron https://www.xposeprint.de

https://www.xposeprint.de/blog/

 

gallery/visuele communicatie_zeg het met beeld

Deel deze blog