gallery/apps
Wat maakt een geweldige app?

Er zijn een tal van elementen die een geweldige app definiëren - van het UX- en UI-ontwerp tot hoe verslavend of gebruikersvriendelijk het is –onderstaand een paar factoren die door inzichten van onze app makers verkregen zijn:


Zorg voor een gebruiksvriendelijke ervaring

De omgeving van mobiele apps veranderen in een rap tempo. Nieuwe apps worden dagelijks gelanceerd en nieuwe technologieën zorgen dat de consumentenervaring steeds belangrijker wordt. Om op te vallen en klantenloyaliteit te stimuleren, moeten app-makers zich concentreren op het verkrijgen van de juiste basis.

 

Een onderzoek door app markt- en data-insights bedrijf App Annie geeft aan dat een gebruiksvriendelijke ervaring is uitgeroepen tot de belangrijkste factor (59 procent) voor het stimuleren van gebruikers beleving, boven andere factoren zoals functies met toegevoegde waarde (35 procent) of gerichte relevante inhoud (29 procent).

 

Houd de oriëntatie stap kort en krachtig

Met ontelbare apps beschikbaar in de App Store en Google Play is het van groot belang dat je vanaf het begin begrijp wat de gebruikerservaring waarde is voor de mobiele app.

 

Volgens een onderzoek van onderzoeksbureau Clutch zegt 72 procent van de respondenten dat het voltooien van alle oriëntatie stappen in minder dan één minuut een sleutelfactor is in hun beslissing om de app te blijven gebruiken.

 

Ongeacht het aanbevolen tijdsbestek (minder dan een minuut), is het belangrijkste doel om je oriëntatie processen af ​​te stemmen op het doel van je gebruikers, evenals de functies en behoeften van je mobiele app.


Forceer niet dat een enkele app meerdere doelen dient

Voeg je te veel functies toe aan de app dan loopt de app het risico dat het tot onvermijdelijk verwarrende gebruikers leidt.

 

   

Apps zijn geen websites en moeten een focus hebben om te slagen

 
 
Wees flexibel in een competitief landschap

Apps die in de loop van de tijd gebruikersgroei en -omzet blijven generen, zijn aanpasbaar aan veranderingen in een zeer concurrerend landschap.


Blijf op de hoogte van stijgende trends

Succesvolle apps zijn relevant voor gebruikers en hun verschuivingen in behoeften in een steeds veranderende mobiele omgeving. Appmakers moeten op de hoogte zijn van nieuwe trends en begrijpen hoe deze trends de manier veranderen waarop mensen mobiele apps gebruiken.

 

 

Deel deze blog